Fontos az üzemorvosi vizsgálat, a menedzservizsgálat?


Pszichoszomatika - ennek a szónak a jelentése az, hogy egy lelki típusú kór fizikailag is megmutatja magát. Sok nézőpont létezik ezzel kapcsolatosan az emberek közt, hogy egy nyavalya honnan indulhat ki, mi lehet az oka, de a tudomány bizonyos ágai már azt is bizonyították, hogy igenis összefüggés van az életfelfogásunk és a kialakult tünetek közt.

Teljesen mindegy, hogy az alanynak milyen szintű spirituális érzéke, tudománya van , ez a megnyilvánulás már többszörösen is bizonyított, ami igen elszomorító.


Sokszor halljuk a következő mondást: ép testben, ép lélek. Hát igen, ennél jobban nem is lehetne megfogalmazni ilyen röviden.


De mi történik, ha fordítva nézzük az egészet? Úgy is igaz vajon? Ha ép a lelkünk, ép a testünk is?


Erre a felvetésre még nem született meg a megfelelő felelet, de elég nagy a valószínűsége, hogy a mondás fordított esetben is megállja a helyét, ha jobban belegondolunk.


Eltérés fedezhető fel a kórságok vagy a hosszabb távú nyavalyák közt, a rájuk alkalmazandó orvoslások tekintetében is. Ha lehetne választani, akkor azt tanácsolnánk mindenkinek, hogy inkább próbálja meg megőrizni az egészségét, mint hogy beteg legyen, és a betegség ellen kelljen küzdeni mindenféle gyors megoldást keresve. Sokkal gazdaságosabb, és megfontoltabb lépés lenne, ha a betegségek elé mennénk, és jobban odafigyelnénk az egészségünkre, persze ennek is léteznek mindenféle trükkjei.


Az első lépés az kellene, hogy legyen, hogy feltérképezzük magunkat, és rájöjjünk, hogy mik azok a rizikófaktorok, amik számunkra veszélyesebbek, amik miatt egy esetleges betegség kialakulhat szervezetünkben. Igen nagy befolyással van az életünkre a stressz.

A mindennapos kisebb, nagyobb megrázkódtatásokkal az a legnagyobb probléma, hogy bárhol és bármikor előjöhetnek életünk során, és ez egyáltalán nem jó fényt ránk.


Gondoljunk csak bele, hogy hol ér minket a legtöbb nyomás! A munkahelyünkön.

Ha már felhoztam egy mondást, akkor előhozakodnék egy másikkal is, amit szintén biztosan mindnyájan hallottunk már: betegre aggódja magát. Ezt kellene valahogy kivédenünk!


Összegezhetjük, hogy a munkahelyünkön ért nyomás lehet az oka a legtöbb hosszadalmas betegségnek. Ennek a kivizsgálásában tud segíteni egy üzemorvos. A felénk kitűzött rengeteg elvárás, a szoros időhatárok, a munkahelyi összetűzések, a kikerülhetetlen túlórák, melyeknek úgy tűnik sosem lesz vége, és még sorolhatnánk. Ezek mind olyan tényezők, melyek egyértelműen nem válnak hasznára se az idegzetünknek, se a lelkünknek, és nem utolsó sorban a testünknek sem.

Ígérem, az utolsó mondás, amire hivatkozni fogok ebben az írásban: a baj nem jár egyedül.


Nem elég, hogy a munkahelyünkön szembesülünk az állandó stresszel, még a magánéletünkben is sajnálatos módon előjönnek a problémák. Nagyon jó megoldás lenne, ha kilépünk a munkahelyünkről, és kicsit ki tudnánk kapcsolni, ami a munkahelyen történt, azt ott is hagyni. Otthonra nem kellene vinnünk ezeket a terheket.


Belegondoltunk már abba, hogy a kedvesünk hasonló problémákkal küzd meg nap, mint nap az irodában, mint mi?


Vagy hogy amikor megy a gyerekért, akkor azzal kell szembesülnie, hogy a csemeténk verekedésbe keveredett a suliban, vagy a dolgozata gyengébbre sikerült, mint amit vártunk tőle?


És akkor még előfordulhat az is ennek tetejében, hogy egy félreértés miatt ingerültebben viszonyulunk a barátainkhoz, aminek összezördülés lesz a vége. Mi lesz, ha nem marad szabadidőnk semmire, ami kikapcsol minket? Nem tudunk egy jót futni, táncolni, egy könyvet elolvasni? Minden olyan tényező elveszik az életünkből, ami ellazít minket, ami elvonja a figyelmünket a nehézségekről.


Kétséget kizáróan rohanó világ, amiben élünk, ezért is kellene egyre nagyobb hangsúlyt fektetnünk az egészségünk megőrzése érdekében, rendszeresen megfigyelnünk, szemügyre venni magunkat! Ne gondoljuk, hogy az üzemorvosi vizsgálat csak egy szükséges rossz, mert igenis van létjogosultsága! Mindenképp szükséges bizonyos idő elteltével újra tiszteletünket tennünk az orvosnál. Ha menedzservizsgálat nélkül próbálod végezni a munkád, magad ellen teszel vele, hatalmas kockázattal járhat. Vegyük komolyan magunkat, tegyünk az épségünkért!




Audi chiptuning, elektromos kisautó, téglaburkolat, karpittisztitas.org, alkatrész webáruház, jeep chiptuning, Hamvay Lang certificates

Autochip audi chiptuning elektromos kisautó és gyermekjármű téglaburkolat, tégla karpittisztitas.org alkatrész webáruház chiptuner jeep chiptuning autochip upholstery cleaning, carpet cleaning Hamvay lang certificates elektromos kisautó és gyermekjárműAudi chiptuning,elektromos kisautó, téglaburkolat, karpittisztitas.org, alkatrész webáruház, jeep chiptuning, Hamvay Lang certificates