Fontos önsegítő tanácsok, amelyeket követned kell!


Mi lenne, ha lenne egy titkos listád különleges technikákból, amelyek segítségével könnyedén megbirkózhatnál az élet néhány őrültségével? Számos tippet és technikát találtak ki az idők során, hogy hogyan tudunk megbirkózni a mindennapi élet csalódásaival. Rengeteg ilyen különleges technikát találsz könyvekben és más irodalomban, de neked kell megtalálnod a megfelelő technikákat, amelyek neked működnek. Minden ember egyedi, és másként reagál valamire, és sajnos ugyanaz a technika nem mindig működik különböző helyzetekben. Az alábbiakban néhány értékes tippet találsz, amelyeket felvehetsz a listádra. Integráld őket a rutinodba, és kerülj közelebb ahhoz, hogy megtaláld azokat az állandó tippeket, amelyek működnek neked.


Amikor megpróbálsz pozitív maradni az önsegítő folyamat során, szánj időt arra, hogy megnézd a környezetedet, és csodáld mindazt, ami nagyszerű az életben. Például a nap az egész világot (és még többet is) energiával lát el, az ilyen egyszerű dolgokat is érdemes pozitív megerősítésként hasznosítani.


A személyes fejlődés kemény munka. Az önismeret fejlesztése azt jelenti, hogy képességedet másoknak adod kölcsön. Gyakorold az önzetlenséget az önmegismerés útján. Azzal, hogy segítesz másoknak, új dolgokat fedezhetsz fel magadról. Ráadásul a másoknak való segítségnyújtás az önbecsülésednek is óriási lökést ad. Ez motiválhat arra, hogy folytasd, és más dolgokat is tegyél a világ jobbá tételéért.


Miközben az önmagad és az életed jobbítása felé vezető úton vagy, ne feledd, hogy minden dolog megvalósításához időre van szükség, és hogy a rövidítések csak ideiglenes megoldások, amelyek nem juttatnak el oda, ahová szeretnél eljutni. Élvezd az időt, amit azzal töltesz, hogy változtatsz magadon, és hamarosan ezek állandó részévé válnak annak, aki vagy. Türelmesen valósítsd meg valódi lehetőségeidet.


Szánj időt arra, hogy átgondold, mit akarsz az élettől. Túl gyakran kapunk bele egy olyan útba, amelyet valójában nem is akarunk járni. Egyeseknél ez azt jelentheti, hogy a szülő beletaszítja őket a családi vállalkozásba. Mások számára ez lehet a kortársak nyomása, hogy hagyják ott az iskolát. Csak te tudod, hogy mit akarsz valójában.


A döntéseidért való felelősségvállalás és az önmagaddal való őszinteség nagyon fontos része annak, hogy jobb emberré válj. Végül is, ha nem tudsz őszinte lenni önmagaddal, nem fogsz tudni sikeresen előre haladni. Te irányítod azt a személyt, akinek lenni hivatott vagy, ezért vedd át az irányítást a helyzeted felett, és egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy azzá válj.


A személyes készségeid fejlesztése érdekében fedezd fel azokat az alternatív kommunikációs formákat, amelyeket általában nem használsz. Ha általában az SMS-ekre, azonnali üzenetküldésre vagy e-mailre támaszkodsz - próbálj meg írni és postázni egy kézzel írott üzenetet e-mail útján. A kimondott szóhoz - a számítógép segítsége helyett használd a telefont -, hogy kommunikálj valakivel, és fejleszd a személyes készségeidet.


Ne ülj magas lóra a személyes fejlődés útján. A megvilágosodott úton járni nagyszerű dolog, de azon is dolgoznod kell, hogy megértsd, miért választjuk néha az alacsony utat, hogy minimalizálhasd az ezzel töltött időt. Nem tudsz foglalkozni ezekkel az ösztönökkel anélkül, hogy előbb ne ismernéd el őket.


Nem kérdés, hogy az a képesség, hogy kisegítsük magunkat a rosszkedvből vagy a stresszes hangulatból, értékes életkészség. Az egyedi személyiségedhez illő tippek és technikák megtalálása a kulcs ahhoz, hogy ezek működjenek az életedben. Tekintsd át ezeket a tippeket, és építsd be őket a mindennapi életedbe.