Hogyan találja meg a helyét a cikk marketing varázsában


A cikkmarketing ma már nagyon népszerű és hatékony módja annak, hogy a vállalkozások a potenciális vásárlók felé értékesítsék magukat. De sokaknak fogalmuk sincs, hol kezdjenek bele ebbe a marketingtechnikába. Szerencsére ez a cikk rengeteg tippet tartalmaz arról, hogyan teheti a cikkmarketinget az Ön és vállalkozása hasznára.


A cikkmarketing minden sikeres internetes marketingkampány fontos eleme. Amikor cikkeket küld be ingyenes cikk könyvtárakba, a cikk alján található szerzői forrásdobozban elhelyezheti a weboldalára mutató linket. Ez nemcsak új ügyfeleket irányít a webhelyére, hanem a webhelyére mutató visszautalások számának növelésével a keresőmotorok rangsorát is növeli.


Ügyeljen arra, hogy használja a linkbackeket. Hozzon létre linkbackeket a saját tartalmára a webhely oldalain. Jó példa a linkbackekre, ha van egy archívuma a cikkeinek vagy a webhelye más oldalaira mutató kapcsolódó linkeknek. Vigyázzon, hogy ne tegyen túl sok ilyen linket, mert azok túlzsúfolják az oldalait. Több link az oldalain azt jelenti, hogy több link jelenik meg a keresőmotorokban.


Kerülje a "marketingnyelvezet" használatát magában a cikkben. A cikkeknek inkább a piaca valamilyen aspektusára kell összpontosítaniuk általánosságban, mintsem közvetlenül egy terméket vagy szolgáltatást reklámozniuk. A marketinget a cikk végén található rövid cselekvésre való felhívásban kell elhelyeznie. Ha a fő cikk tartalma összhangban van a cselekvésre való felhívással, az olvasó nagyobb valószínűséggel vásárol.


Ne írja meg a nagy amerikai regényt! Amikor az emberek információt keresnek az interneten, általában nem akarnak ezer szót elolvasni. Tanulja meg megfelelően szerkeszteni, hogy érdekesen, olvasmányosan, élénken közvetítse az üzenetét. A 300-500 szavas cikkeket, amelyek tömören adják át az üzenetüket, az online olvasók értékelik!


Győződjön meg róla, hogy az első bekezdés a legjobb. A keresőmotorok és az olvasók általában a cikkek kezdő bekezdését nézik, hogy meghatározzák a cikk fontosságát. Felhívhatja a figyelmüket, ha az összes legjobb információt oda helyezi. Ne akarjon mindent egyszerre elmondani. Fontos, hogy addig akassza őket a tartalomra, amíg a végére nem érnek.


Amikor a forgalom megszerzése érdekében ír, ne aggódjon a tartalom hossza vagy a pontos téma miatt. Néhány olyan kulcsszót kell megcéloznia, amelyet az emberek használnának, ha a tartalmához hasonlót szeretnének olvasni. Tartalmának folyamatosan hivatkoznia kell ezekre a kulcsszavakra.


Meséljen el egy személyes történetet. Az olvasók szeretnek többet megtudni egy cikk írójáról, ezért, ha bele tud csempészni egy személyes, releváns történetet a cikkeibe, tegye meg! Ettől az olvasók úgy érzik, hogy megbízhatóbb, hiszen nyitott arra, hogy megossza velük a saját történeteit.


Iratkozzon fel versenytársai RSS-feedjére, hogy nyomon követhesse a cikkmarketing versenytársakat. Ugyanazok a funkciók, amelyeket a cikkírók használnak arra, hogy információik eljussanak az olvasókhoz, a róluk való kutatást is gyerekjátékká teszik. A versenytársak által közzétett minden egyes új cikk gyors áttekintése naprakészen tartja az írót az aktuális témák és a legújabb stratégiák tekintetében.


Kerülje az unalmasnak tartott cikkek írását, amikor csak lehetséges. Még a legjobb íróknak is gyakran gondot okoz az unalom vagy az apátia leplezése bizonyos témákról való írás közben. Az unalom egy olyan dolog, amit egyszerűen nem lehet elrejteni az írásában, és olyan sem, amit az olvasó nem érzékel élesen. Írjon olyan dolgokról, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődik, és ez a szenvedély nyilvánvaló lesz az írásában.


Ahogy a cikk elején elkezdtük, a cikkmarketing nagyszerű módja a vállalkozása marketingjének. A fent bemutatott tippekben említett tanácsok egy részének alkalmazásával még ma sikeres cikkmarketing-kampányt indíthat. A megrendelései ezután jelentősen meg fognak nőni, és a nyeresége is emelkedni fog.