Informații excelente dacă aveți nevoie de auto-ajutor

Dezvoltarea personală se bazează pe eforturile tale. Dacă vă stabiliți obiectivele în limite rezonabile și vă permiteți o oarecare flexibilitate, veți fi pe drumul cel bun pentru a crea un plan de dezvoltare personală care să încurajeze creșterea organică. Acest articol va prezenta câteva pași pe care îi puteți face pentru a construi un drum spre dezvoltarea personală, fără gauri.

Expresia artistică ne permite adesea să deblocăm părți pozitive ale personalității noastre pe care le credeam îngropate. Fie că îți canalizezi emoțiile prin pictură, muzică, scriere sau orice altă formă de artă, aceste activități îți amintesc de talentul și capacitatea ta naturală. Redescoperindu-vă creativitatea, vă echipați pentru a reuși în alte domenii ale vieții și vă consolidați încrederea în sine și simțul abilităților.

Învățarea de a accepta responsabilitatea pentru greșeli este vitală pentru procesul de dezvoltare personală. Perfecțiunea este un obiectiv de neatins; toată lumea va face greșeli din când în când. Acceptând acest fapt, puteți să nu mai pierdeți timp îngrijorându-vă de greșelile voastre sau să le ascundeți. Admite-le cu îndrăzneală și promite-ți - mai ales ție însuți - că vei face mai bine data viitoare.

Abțineți-vă de la consumul de alcool. Probabil ați auzit că alcoolul este un deprimant. Asta este adevărat. De asemenea, poate interfera cu orice medicamente pe care le-ați putea lua. Vă poate face să vă simțiți mai rău, să vă îmbolnăviți sau chiar să supradozaj. Dacă vă simțiți nefericiți, cel mai bine este întotdeauna să vă îndepărtați de băuturile alcoolice.

Calibrul dvs. personal ar trebui să fie întotdeauna setat să „optimizeze”. Cu alte cuvinte, imaginați-vă întregul vostru corp - trup, suflet și minte ca pe o mașină singulară și eficientă. Veți avea mai multe șanse să vă atingeți ținta dacă vedeți direcția pe care o luați pentru a ajunge acolo este eficientă și eficientizează.

Amintiți-vă că adesea există consecințe ale inacțiunii. Indiferent dacă alegem să ne plătim facturile cu întârziere sau să predăm un proiect pentru muncă cu două zile după termenul limită, cel mai adesea există consecințe negative pentru inacțiunea noastră. S-ar putea să trebuiască doar să plătim o mică penalitate monetară pentru factură, dar proiectul întârziat ar putea însemna că suntem dați jos pentru următoarea promoție.

Imbratiseaza-ti emotiile. Îmbutelierea emoțiilor te va limita nu numai emoțional, ci în toate domeniile vieții tale. Îmbrățișându-vă toate emoțiile, inclusiv furia, frica și tristețea, vă puteți deplasa și, eventual, le puteți trece. Acceptându-ți sentimentele, devii stăpânul lor.

Faceți-vă timp pentru a configura un plan de rezervă pentru toate cazurile care pot merge prost în viața dvs. Dacă planificați lucrurile care pot merge prost, sunteți sigur că vă va fi mai ușor să faceți față acestor situații. Elaborați planuri pentru căderi financiare, personale și profesionale care se pot întâmpla, dar nu vă îndreptați asupra faptului că acestea se pot întâmpla.

Fii altruist. Dacă începeți să vă îngrijiți și să îi ajutați pe ceilalți mai mult, veți observa că începeți să vă sacrificați sinele. Acesta este momentul în care poți să cunoști mai bine adevăratul și să vezi ce trebuie schimbat puțin și ce este bun așa cum este.

Asigurați-vă că păstrați calmul și să nu reacționați excesiv la orice situație în care vă aflați. Stresul este o reacție obișnuită la situații incomode. Dacă doriți să vă reduceți stresul, asigurați-vă că respirați adânc și căutați modalități de a vă menține calmul. Una dintre cele mai simple modalități de reducere a stresului este simpla încetinire.

Întoarce-te la Dumnezeu în timpul tău de nevoie. A fi o persoană spirituală îți poate schimba modul de gândire în multe moduri diferite. Când crești spiritual, bunăstarea ta în general se va schimba. În timp ce mulți pot gândi diferit în timp ce sunt deprimați, a fi spiritual poate face minuni pentru sufletul și mintea ta.

Identificați domeniile de îmbunătățit. Când vă faceți timp pentru a analiza domenii din viața voastră care se află sub controlul dvs. și care trebuie îmbunătățite, recunoașteți că nu sunteți perfect și vă acordați permisiunea de a vă schimba. De asemenea, vă ajută să scrieți ceea ce doriți să schimbați și să îl păstrați într-un loc în care nu puteți să nu vedeți adesea.

Stabiliți lucruri în prezent în viața dvs. care vă feresc de obiectivul dvs. de viață. Aceste lucruri ar trebui eliminate sau limitate pentru a permite dezvoltarea personală pentru un tu mai bun, evitând totodată acele lucruri care te aduc în viață. Când vine vorba de atingerea obiectivului tău de viață, nu există loc pentru distragere.

Nu lăsați trecutul să vă dicteze viitorul. Mulți oameni sunt nemulțumiți de ei înșiși din cauza lucrurilor rele care li s-au întâmplat în trecut. Luați aceste evenimente negative din trecut și transformați-le într-o experiență de învățare. Spune-ți că nu vei lăsa să ți se întâmple din nou aceste lucruri rele.

După cum puteți vedea, dezvoltarea personală necesită disciplină, conștientizare de sine și cunoaștere. Eforturile tale vor da roade ori de câte ori vei fi dispus să lucrezi. Sfaturile de mai sus au prezentat câteva modalități simple prin care vă puteți reorienta eforturile pentru a vă face obiectivele mai durabile. Cu sfaturi solide și un sistem solid de sprijin, orice este posibil.