Kiváló tanácsok a hírnévkezeléssel kapcsolatban, amelyeket el szeretne olvasni

Sok induló vállalkozás végül csődbe megy. Ez kevésbé vonatkozik a hírnévkezelésre, mint az üzleti tényezők egész skálájára. A hírnévkezelés azonban óriási, és meg kell tanulnod, hogyan kell ezt csinálni.

Ügyfelei bizalmának biztosításához kulcsfontosságú az őszinteség és az átláthatóság. Ne távolítsa el, és ne próbálja elfedni a negatív bejegyzéseket webhelyéről. Ha így tesz, úgy tűnhet ügyfelei számára, hogy figyelmen kívül hagyja az aggodalmaikat, vagy egyszerűen nem törődik velük. Mindig legyen őszinte a vállalata esetlegesen felmerülő problémáival kapcsolatban.

Mielőtt túl sok erőfeszítést fektetne az online hírnévkezelésbe, ellenőrizze, mennyire van szüksége, ha van ilyen. Keressen vállalkozásában a Google és a Bing segítségével. Jönnek-e negatív eredmények? A vállalkozása által üzemeltetett webhelyek és blogok csak néhány találat esetén jelennek meg, vagy egyáltalán nem? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszol, az azt jelenti, hogy kiesik a munkája.

Személyes hírnevének vagy üzleti márkájának figyelemmel kísérése nagyon fontos az online hírnévkezeléshez. Állítson be automatikus riasztást, ha a neve megjelenik. A Trackur, a Monitor This és a Google Alerts használatával értesítést küldhet, ha új tartalom jelenik meg. Így már másnap, ha nem hamarabb, tudni fogod, mikor beszél rólad valaki.

Vállalkozása hírnevét nyomon követheti, ha online keresést végez vállalkozása számára. Így képet kaphat arról, hogy mit látnak az emberek, amikor rákeresnek. Ügyeljen arra, hogy különös figyelmet fordítson az internetes és a képi eredményekre. A képek megmutatják, milyen grafikák kötődnek a cégéhez online.

Legyen átlátszó. Egyes cégeket azzal vádoltak, hogy eltávolították a panaszokat a webhelyükről. Ne légy olyan, mint ők. Ehelyett gyorsan válaszoljon a panaszokra, és adja meg webhelyén, hogyan fogja orvosolni a panaszt. Ha a panasz megoldódott, kérje meg ügyfelét, hogy tegye közzé webhelyén, hogy a panaszt megoldották, és mennyi ideig tartott a panasz megoldása.

Tartsa szemmel a közösségi hálózatokat. A legtöbben azt várják, hogy ha kérdést tesznek fel az oldalon vagy webhelyen, válaszolni fog rá. Válaszoljon ésszerű időn belül. Mivel sok vállalkozás nem éber a válaszadásban, az Ön gyors reagálása kiemelheti vállalkozását.

Ha valakinek az ötleteit kívánja felhasználni, mindig becsülje meg. Mindenki tanulhat egy kicsit másoktól, így a kellő elismerés megadása megmutatja az embereknek, hogy szerinted nem állsz felette. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kivívja a tiszteletüket.

Hozzon létre egy levelezőlistát. Legyen gyors és egyszerű a feliratkozás a levelezőlistára. A levelezési lista megerősítése érdekében ajánljon fel egy kupont vagy egyéb ösztönzőt a regisztráció ösztönzésére. További bónuszként bővítheti levelezési listáját ajánlókupon felajánlásával. Ez lehet egy ingyenes kis termék vagy egy költségtakarékos kupon.

Legyen professzionális, amikor a közösségi oldalakon posztol. Kerülje az internetes zsargon és szleng használatát, például LOL, YW vagy TY. Legyen mindig profi. Válaszoljon a megjegyzésekre ugyanúgy, mint az ügyfelei számára egy személyes találkozón. Használjon megfelelő angol nyelvet, és olvasson le minden választ, mielőtt közzéteszi őket.

Ha itt-ott negatív visszajelzést kap, ne távolítsa el. A legtöbb vállalkozásnak időnként elégedetlen ügyfelei lesznek. Ha mindenhol csak pozitív vélemények vannak, az emberek azon tűnődnek, hogy tesz-e valamit azért, hogy jobban nézzen ki, mint amilyen.

Kulcsfontosságú, hogy kézben tartsa cége hírnevét. Kulcsfontosságú, hogy a dolgok tetején maradjon, és a felmerülő apróbb problémákat elhárítsa. Az itt olvasottak nagy segítséget jelentenek a pozitív hírnév megőrzésében.