Sikeres cikk marketing néhány egyszerű lépésben


Ha úgy gondolja, hogy van egy nagyszerű ötlete, amit szeretne az interneten értékesíteni, ne várjon addig, amíg valaki másnak is eszébe jut. Cselekedjen minél hamarabb, hogy ötleteit pénzzé tehesse. A cikkmarketing egy nagyszerű módja ennek, és az alábbiakban átnézzük a cikkmarketinggel kapcsolatos legjobb tippeket.


Ha növelni akarja az esélyét annak, hogy a cikkeit megtalálják a keresők, ne kövesse el azt a hibát, hogy több helyen is közzéteszi. Sokkal jobb, ha egyszer, egyetlen URL alatt teszi közzé, és más helyeken címkékkel hivatkozik rá. Ennek oka, hogy a Google a keresésekben az oldalak rangsorolását az egy oldalra mutató linkek száma és minősége alapján állapítja meg. Minél többször jelenik meg az oldala, annál több helyen halmozódnak fel ezek a hivatkozások, és annál gyengébbek lesznek a keresési eredmények.


Tartson fenn egy e-mail hírlevelet, és szerezzen feliratkozókat a weboldalán. Az e-mail hírlevél lehetővé teszi, hogy rendszeresen elérje a leendő ügyfeleket az e-mail postaládájukban. Még csak fel sem kell menniük a weboldalára ahhoz, hogy hírlevéllel elérje őket. Adjon nekik nagyszerű információkat, és fejezze be egy linkkel a webhelyére; meg fogják látogatni.


Javítsa webhelye keresési rangsorolását több belső hivatkozás beillesztésével. Amikor új tartalmat ad hozzá az oldalhoz, linkeljen vissza a korábbi tartalomra. Ha például van egy receptekről szóló blogja, és egy olasz tésztaételt tesz közzé, hivatkozzon vissza egy korábbi receptre, amelyet a lasagnáról írt. Ha így tesz, automatikusan növeli a belső forgalmat a webhelyén belül, ami növelheti a rangsorolását.


Duplán ellenőrizze a linkjeit. Amint a cikke megjelenik, látogassa meg azt. Kattintson minden benne lévő linkre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindegyik pontos és helyesen működik. Nem akarja, hogy az olvasói egy 404-es képernyőre vagy egy véletlenszerű weboldalra küldje őket, amelynek semmi köze önhöz vagy a cikkéhez.


A cikkei címszavai rendkívül fontosak. Az internetfelhasználók követni fogják a cikkeire mutató linkeket, ha egy fülbemászó címet vesznek észre. Ne elégedjen meg az elsővel, ami eszébe jut; dobálgassa az ötleteket egy darabig a fejében. Kérje ki a család és a barátok véleményét.


Az egyik leghívogatóbb dolog a cikkmarketingben az, hogy a színfalak mögött tényleg nincs semmi bonyolult, hogy az egész működjön. Igen, a munka fárasztó lehet, és bizonyára tudnia kell, hogyan érheti el, hogy a cikkeit elolvassák a nézők. Amikor egy kampány megfogalmazásáról van szó, ez egy egyszerű folyamat, amit bárki meg tud csinálni.


A célközönség ismerete mindenféle marketingtevékenységnél jól jön. Az affiliate marketing esetében ez azért jön jól, mert tudnia kell, hogy milyen típusú termékeket vagy szolgáltatásokat kell hirdetnie. Ha a hirdetések relevánsak a célközönség típusának, annál inkább hajlamosak lesznek rákattintani.


Ha pontosan azt adja az olvasóinak, amit szeretnének, az egy nagyszerű módja annak, hogy növelje a forgalmat és az eladásokat a cikkmarketingben. Szánjon kellő időt arra, hogy kitalálja a niche közönségét. Amint rájött, hogy mit akarnak, győződjön meg róla, hogy folyamatosan azon dolgozik, hogy azt átadja nekik. Maradjon éles, koncentrált és lényegre törő.


A bevezetés és a következtetés nagyon fontos egy cikkben. Általános módon akarja bevezetni az olvasót az alábbi tartalomba, hogy az olvasó úgy érezze, hogy bármelyik benne lévő téma kapcsolódik hozzá. Aztán pedig úgy akarja lezárni, hogy röviden összefoglalja, hogy mit érintett a cikk, és hozzáteszi az utolsó cselekvésre való felhívást.


Egy kreatív cím segít abban, hogy az ember cikke elérje és megragadja a potenciális néző figyelmét. Egy olyan cím, amely elgondolkodtat, megnevettet, vagy más módon érdeklődést vált ki, nagy előnyt jelenthet a cikkmarketingben. A cím megfelelő módon történő használata javíthatja a cikkek értékét.


Amikor a cikkek megfelelő marketingjéről van szó, nem tehet semmit, amíg nem készít előbb egy marketingtervet. Ez nagyon fontos, mivel betekintést nyújt abba, hogy mit kell tennie a céljai eléréséhez, valamint abba, hogy azok mivel járnak. Alapvetően felvázolja a küldetését, a jövőképét, a céljait, a célpiacát és azt, hogy mit kell tennie a siker érdekében.


A cikkmarketinget tovább kutathatja, ha csatlakozik néhány, a témával foglalkozó fórumhoz. Sokan ezek közül a tagok közül szívesen segítenek azoknak, akik próbálják elkezdeni, vagy akár azoknak is, akik már tapasztaltak, de még mindig visszajelzésre vágynak. Még úgy is kaphat útmutatást, ha csak elolvassa a hozzászólásokat, mivel sokan rövidek, informatívak és tömörek.


Az emberek folyamatosan érkeznek az üzleti ötleteikkel a neten keresztül, így még az is jelentheti, ha egy hónapra elhalasztja a vállalkozásindítási terveit, hogy több mint száz plusz versenytárssal kell szembenéznie egy adott piaci résben. Olvassa el ezt a cikket, és kezdje el az üzletépítést, ha sikeres akar lenni.