Tervezze meg webhelyét ezekkel a tippekkel

Egy olyan téma, mint a webdesign, sok embert ijeszt meg időről időre. Ennek oka az, hogy nem ismerik a témát, de csakúgy, mint bármi más, minél többet megtudsz a webdesignról, annál magabiztosabbá válik.Ezért használja ezt a cikket és a benne található tanácsokat, hogy biztosan érezze magát a web dizájnnal kapcsolatban.

Ne felejtse el megnézni webhelyének terveit az összes népszerű böngészőben. Amit a képernyőn lát, eltérhet attól, amit mások látnak. Ez azt jelenti, hogy meg kell értenie, mely böngészőket használják manapság legszélesebb körben, és ellenőriznie kell az egyes webhelyeket. Érdemes lehet megnéznie a webhelyét egy másik számítógépes operációs rendszer használatával is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden kompatibilis-e, akár Windows, Mac, akár Linux rendszert használ.

Helyezzen el minden hivatkozást a kezdőlapra. Az egyik legjobb módszer erre az, ha elkészít egy grafikai címet az oldalának, amelyet minden oldalra fel lehet venni. A webfelhasználók hozzászoktak ahhoz, hogy hazatérjenek egy grafikára, így nem lesz tanulási görbe a webhelyen való navigáláshoz.

A sebesség elengedhetetlen az internethez; ezért gondoskodnia kell arról, hogy oldalai valóban gyorsan betöltődjenek. Ha a látogatók örökre várnak, amíg valami betöltődik az Ön webhelyén, akkor nagy a esély, hogy gyorsan távoznak és soha nem térnek vissza.

Használjon ALT-címkéket, amikor csak lehetséges. Ezek a hasznos címkék leírják a képet a néző számára, segítve a látássérülteket, valamint azokat, akik képek nélkül szeretnének böngészni. Kiegészítő bónuszként néhány keresőmotor beilleszti ezeket a címkéket rangsorba, így ezek használatával fellendülhet.

Ha úgy gondolja, hogy webhelyére mobil eszközökkel lehet hozzáférni, akkor érdemes megkönnyíteni a terveket. A vaku, a túlzott képek és a bonyolult menük használata nem fogja egyértelműen lefordítani egy mobil platformot. Tartsa tiszta és egyszerű oldalt, vagy hozzon létre egy speciális mobil webhelyet a felhasználók számára.

Készítsen webhelyet egy tartalomkezelő rendszer segítségével. Jó alapvető ismerete annak ismerete, hogyan lehet weboldalt építeni csak HTML és CSS használatával, de ez csak statikus webhelyet eredményezhet. A webdizájn dinamikus tartalom biztosításává vált. Ha összekapcsolja a kódolási képességeit a tartalomkezelő rendszer használatával, akkor gyakorlatilag bármilyen weboldalt felépíthet, amelyet kíván.

Annak eldöntésekor, hogy milyen háttérszínt használjon webhelyére, a fehér jó és hatékony választás. Fehér háttér használata esetén a tartalma egyszerűbben olvashatóvá válhat, és bizalmat teremthet webhelyén. A bonyolult háttérminták elvonhatják a látogatókat, és ezenkívül kevésbé profi is lehet. Az egyszerű háttér általában jobb.

Csak a CSS használatával próbáljon kódolni. Táblázat-alapú helyekről csak a CSS-helyekre tolódunk el, mivel újrafelhasználhatók, elérhetőek és jelentősen csökkenthetik a fájlméretét. Ez lehetővé teszi a webhely megjelenésének jobb irányítását. Különböző CSS-erőforrások használhatók, ezért a CSS ismerete felbecsülhetetlen értékű a webdesign számára.

Ha sok szöveget tartalmazó webhelyet tervez, okosan válassza ki a betűtípusokat. Míg a serif szöveg jól működik a cím vagy a címsor számára, a szöveg törzsének szerif betűtípussal kell rendelkeznie, amelyet a számítógép képernyőjén könnyebben lehet olvasni. Próbáljon meg olyan általános számítógépes betűkészleteket használni, mint például a Times New Roman és az Ariel.

A webdizájnhoz hasonló dolgok kezelése valójában nem olyan nehéz, legalábbis amikor tudod, mit csinálsz. Remélhetőleg azzal, amit e cikkből megtanult, egy kicsit magabiztosabbnak érzi magát a témában, és az összes megszerzett tudást képes felhasználni bármely erőfeszítésére.