Tippek és trükkök nem csak mobiltelefon guruknak


A mobiltelefonok olyasvalami, amiről sokan úgy érzik, hogy csak a műszaki szakiknak kell érteniük hozzá. De ha megismeri a mobiltelefonokat, sokkal többet tud belőlük kihozni! Érdekli a telefonvásárlás, vagy egyszerűen csak szeretne többet megtudni róluk? Olvasson tovább, hogy sokkal többet megtudjon.


Ha mobiltelefont szeretne adni tizenéves gyermekének, győződjön meg róla, hogy a költségvetéséhez és az igényeihez illeszkedő csomagot választ. Ha szeretnek sokat SMS-ezni, érdemes megfontolni a korlátlan SMS-ezést biztosító tervezeteket. Ha nem így tesz, hatalmas számlát kaphat.


Mobiltelefon-vásárláskor vegye figyelembe, hogy milyen funkciókra van igazán szüksége. A mai piacon a telefonok rengeteg funkciót kínálnak, többek között internet-hozzáférést, kamerát és különböző alkalmazások elvégzésének lehetőségét. Bár mindezek a funkciók szépek, nem biztos, hogy megéri a legdrágább telefonért fizetni, ha nem fogja használni őket. Gondolja át alaposan, mielőtt meghozza a végső választást.


Ha a telefon vízbe esik, soha ne tegyen olyan feltételezést, hogy azt már nem lehet használni. Vegye ki az akkumulátort, és tegye a telefont egy rizzsel teli zacskóba. A rizs természetes módon magához vonzza a nedvességet belülről.


Ne feledje, hogy a mobiltelefonok az öregedés során hajlamosak veszíteni a sebességükből. Frissítésekkel meghosszabbíthatja működési élettartamukat. A probléma az, hogy az újabb telefonok kapják a nagyobb teljesítményű frissítéseket. Egy-két év múlva a régi telefonja már nem biztos, hogy képes lesz kezelni őket.


Próbáljon meg egy olyan mobiltelefont beszerezni, amely távirányító nélküli kulcs nélküli beléptetéssel rendelkezik. Ez jól jöhet, ha bezárja a kulcsokat az autójába. Kezdje azzal, hogy felhív egy otthoni személyt a mobiltelefonján. Ezután tartsa a telefont egy méterre az autó ajtajától. Ők megnyomhatják és lenyomva tarthatják a feloldó gombot a mobiltelefonjuk közelében. Az autónak ki kell nyílnia.


Ismerje az államában érvényes mobiltelefonos törvényeket a vezetés tekintetében. Sok államban tilos mobiltelefonon SMS-t írni és vezetni. Még ha technikailag legális is az Ön államában, akkor sem jó ötlet. Sok baleset történik az SMS-ezés miatt. Ha mindenképpen kommunikálnia kell, telefonáljon kihangosított készülékkel, vagy húzódjon le az útról, hogy sms-t írjon.


A képernyővédőre nem feltétlenül van szükség. A legújabb képernyők általában már eleve tartalmaznak egy védőréteget. A képernyővédő megnehezítheti a képernyő láthatóságát, vagy akár meg is nehezítheti a készülék megérintését és a vele való interakciót. Ezért a telefon vásárlásakor érdeklődjön a képernyőről és annak gyártási módjáról, hogy eldönthesse, szükség van-e további védelemre.


Ha szeret fényképezni a mobiltelefonjával, óvakodjon a zoom használatától. Nem úgy zoomol, mint a fényképezőgépek. Előfordulhat, hogy a végén csak egy homályos képet kap. Ez azért van, mert a pixeleket nagyítja, ahelyett, hogy ténylegesen közelebb kerülne a képhez.


Mint a legtöbb témában, beleértve a mobiltelefont is, minél többet tud, annál sikeresebb lesz. Ha többet tud meg a mobiltelefonokról, akkor jobban tudja használni őket, és még abban is segíthet, hogy észrevegye a jó ajánlatokat. Ennek az útmutatónak köszönhetően meghódíthatja a mobiltelefonok világát.