Tippeket használata, amikor keres egy szőnyegtisztító céget


Állítsa vissza szőnyegei eredeti szépségét egy professzionális szőnyegtisztító szolgálat felkérésével. Egy szakember hatalmas különbséget tud tenni a megjelenésében. Használja az ebben a cikkben említett tanácsokat, és megtudhatja, hogyan találhatja meg a legjobb szőnyegtisztító céget a környéken.


A tisztítás során a figyelem nagy részét azokra a helyekre összpontosítsa, ahol az emberek ülnek, mint például a kanapé előtt. Ezek általában azok a helyek, ahol a legtöbb szennyeződés és baktériumot talál a tisztítás során. Porszívózás közben legalább háromszor fusson át ezeken a területeken.


Keressen olyan szőnyegtisztító céget, amely elégedettségi garanciát vállal. Néha előfordulhat, hogy a szőnyegtisztítás végső eredménye csak a szőnyeg száradása után, esetleg napokkal a tisztítás után lesz látható. Olyan céget szeretne, amely hajlandó kiállni a munkája mellett, és a garancia megmutatja, hogy törődnek az Önnel.


Amikor szőnyegtisztító céget kér fel, kérdezze meg, hogy a technikusoknak részt kell-e venniük valamilyen hivatalos képzésen. Sok vállalat speciális módszereket és termékeket használ, és meg akar győződni arról, hogy a technikus tudja, hogyan kell ezeket megfelelően használni. A vegyszerek helytelen használata károsíthatja a szőnyegeket, a nem megfelelően alkalmazott módszerek pedig ahhoz vezethetnek, hogy a szőnyegek piszkosak maradnak.


Egy nagyszerű hely, ahol szőnyegtisztító cég ajánlást kereshet a családon és a barátokon keresztül. Ezek az emberek, akikben valószínűleg már megbízik, tudnak ajánlani egy olyan céget, amelyet ők használtak és sikerrel jártak. Kerülje a véletlenszerű cég kiválasztását; a végén megbízhatatlan, tapasztalatlan szőnyegtisztítóval végezheti el a munkát.


A szőnyegtisztító cég megbízásakor kérdezzen rá az esetleges extra díjakra. Sok cég néhány helyiség tisztítását kínálja alapáron, de sok olyan extra van, amelyet ez az ár nem tartalmaz. Az olyan dolgok, mint a nagy forgalmú területek, a túlzott foltok, a lépcsős területek és még a speciális szőnyegtípusok is extra költséget jelenthetnek. Kerülje el a meglepetéseket, ha előre tájékozódik ezekről a dolgokról.


Ellenőrizze az interneten a szőnyegtisztító cég által kínált kuponokat. A szőnyegtisztítás nagyon drága tud lenni, ezért minden megtakarításnak hasznát veheti. Sok cég kínál az első alkalommal vásárló ügyfeleknek kupont az interneten, sőt néha még a helyi újságokban is. Mondja meg a cégnek, hogy van kuponja, mielőtt kifizetné.


Egy jó szőnyegtisztítónak rendelkeznie kell az Ellenőrzési, Tisztítási és Helyreállítási Tanúsító Intézet által kiadott tanúsítvánnyal. Ez egy világméretű tanúsító szervezet, és a tanúsítvány megléte valószínűleg az alapvető szakértelem jele. A hitelesített szőnyegtisztító bármikor fontos, de különösen akkor, ha a szőnyege még garanciális. Tanúsítás nélkül a gyártók a végén érvényteleníthetik az Ön szerződését.


A szőnyeg tisztításának legjobb módja, ha a szőnyeget kiviszi a szabadba. Használjon egy kis szőnyegsampont és legalább kétszer menjen át a szőnyegen. Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni a levegőn, mielőtt visszaköltöztetné a beltérbe. Ez a módszer csak meleg, száraz időben alkalmazható.


Mindig kérdezze meg a potenciális takarító céget, hogy mióta működik. Nyilvánvalóan jobb olyan céget választani, amelyiknek van valamilyen szintű tapasztalata a szőnyegek tisztításában. Nemcsak valószínűbb, hogy tudják, mit csinálnak, de a korábbi ügyfelekkel is ellenőrizheti, hogy felmérje, mennyire elégedettek a céggel.

Fontos, hogy tisztában legyen a szolgáltatásokért felszámított díjakkal. Például, míg az alapszolgáltatások olcsók lehetnek, lehetnek olyan kérdések, mint például a folteltávolítás, amelyekért felárat kell fizetni. Kérje meg a céget, hogy küldjön egy képviselőt az otthonába, hogy pontos árajánlatot kaphasson.


Amikor szőnyegeit tisztíttatja, ürítse ki a helyiségeket a növényektől. A professzionális szőnyegtisztítók által használt vegyi anyagok károsíthatják növényeit, ezért azok eltávolítása olyan elővigyázatossági intézkedés, amelyet nem szabad félvállról vennie. Tegyen proaktív lépéseket növényei védelme érdekében, mert a legtöbb szőnyegtisztító cég nem fogja kárpótolni a veszteséget.


A szőnyegtisztításnak nem csak egyetlen módszere van; ezért minden szőnyegtisztító cég különböző módszereket alkalmazhat. A nedvszívó párnatisztítás az egyik sokak által elfogadott módszer. Az általuk használt berendezés hasonlíthat a keményfa padlókhoz. Olyan forgó párnákat alkalmaz, amelyek felszívják a baktériumokat, a penészt és a szennyeződéseket a szőnyegekről.


Nyáron sok szőnyegtisztító cég kiváló kedvezményeket kínál. Hívjon fel néhány ilyen céget, hogy megtudja, milyen ajánlataik vannak. Egyes takarítók akár két helyiséget is megtisztíthatnak, és csak az egyikért számolnak fel díjat. A legtöbb kárpitozott bútort is tisztíthatja a szőnyegtisztító, és néha olyan ajánlatot kínálnak, ahol néhányat ingyenesen tisztítanak, ha a szőnyegtisztítást is elvégezteti.


Amikor árajánlatot kap egy szőnyegtisztító szolgáltatástól, győződjön meg róla, hogy pontosan leírják, milyen szolgáltatásokat tartalmaz ez az árajánlat. A tisztításnak különböző szintjei vannak. A mélyebb tisztítás általában többe kerül. Minél több részletet tud meg ebből az árajánlatból, annál kisebb az esélye a szerződés félreértésének


Győződjön meg róla, hogy a felkérni kívánt cég felszerelése CRI tanúsítvánnyal rendelkező berendezéseket használ. Ez a szőnyegtisztító vállalkozások "jóváhagyási pecsétjének" számít. Nem akar jó pénzt fizetni azért, hogy valaki bejöjjön, és a szőnyegeit kevésbé jó tisztításban részesítse. Önnek mélytisztításra van szüksége a szőnyegeihez.


A referenciák ellenőrzésénél kérdezzen rá, hogy az illető rokona-e bárkinek, aki a cégnél dolgozik. Bár lehet, hogy a céget használták a szőnyegek tisztítására, ha a tulajdonos édesanyja, nem fognak rosszat mondani az eredményekről. Ne bízzon a családi referenciákban, hacsak nem a saját rokonai!


Miután megtapasztalta a professzionális szőnyegtisztítást, soha többé nem akarja majd kipróbálni saját maga. Remélhetőleg ennek a cikknek a segítségével megtalálhatja a szakembert, aki segíthet a dolgok elvégzésében. A szőnyege frissnek és újnak fog tűnni egy valóban professzionális mélytisztítás után.