Titkok, a jobb személyes fejlődés érdekében, amelyeket társai nem árulnak el Önnek 

A személyes fejlődés kihívást jelentő vagy akár tabutémának tűnhet. Azonban ne szégyellje magát, amiért beismeri, hogy a személyes fejlődésén szeretne dolgozni. Mindenkinek vannak gyengeségei, és jellem kell ahhoz, hogy a gyengeségeit erősségekké fejleszthesse. Ez a cikk eligazítja az önfejlesztés felé vezető úton!

A személyes fejlődés gyakran az agresszív tervezők tartománya. A túlzottan korlátozó terv azonban akadályozhatja a sikeres személyes fejlődést. A terveknek rugalmasnak kell maradniuk, hogy megbirkózzanak a váratlan akadályokkal. Ha a stratégiák sikertelennek bizonyulnak, a terveknek meg kell változtatniuk az alternatív ötleteket. A rugalmas terv mindig jobb, mint a merev terv.

Hallgassa meg saját imáit, amikor nehéz idők járnak. Sokan mondanak egy imát, hogy segítséget vagy útmutatást kérjenek, de az imákra való reflektálás és a saját belső útmutató meghallgatása ugyanolyan fontos. Mindannyiunkban különböző személyiségvonások élnek, és sokszor már tudjuk a helyes választ, de egy részünk nem hajlandó elismerni.

Az önfejlesztés egyik fő része az alázatosság megtanulása. Bár csodálatos dolog bízni a képességeiben és szakértelmében, a túl sok megállíthatja a további fejlődést. Ismerje fel, hogy még mindig hibázhat, és ismerje el, hogy mások mit tehetnek a már meglévő tudása bővítése érdekében.

Ha azt szeretné, hogy az álmai valóra váljanak, tegye őket céljának. Valaminek a vizualizálása megkönnyíti a jelenet alkotóelemeinek lebontását. Ha meg tudja álmodni, meg is valósíthat valami hasonlót. Ha motiválja magát azáltal, hogy álmait kézzelfogható célokká alakítja, akkor rövid időn belül új helyen találja magát az életben.

A napló vezetése kulcsfontosságú rutin lehet a személyes fejlődéshez, és betekintést nyújthat valódi gondolataiba és érzéseibe. Ha valaha is úgy érezte, hogy nem tudja, mit akar az élettől, a napló vezetése lehet a válasz arra, hogy felfedezze, mi az, amire valóban szüksége van ahhoz, hogy jobb legyen.

Adjon magának egy rutint. A depressziót és a hasonló negatív hangulatokat az unalom, a stressz és sok más dolog okozhatja. Ha rutint hoz létre magának, és ragaszkodik hozzá, sok ilyen tényező kiküszöbölhető. Elfoglalt marad, és sokkal többet fog elérni a nap során, enyhítve ezzel az esetleges bűntudatot.

Ügyeljen arra, hogy megvédje magát. Az egészséges védekezési mechanizmusok kiváló készletével a világ bajai ellen azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel tartja magát meggyőződéséhez, és beváltja ígéreteit. A legrosszabb ellensége lehet önmaga, ezért alakítsa saját legrosszabb ellenségét saját legjobb szövetségesévé.

Tartsa az összes háztartási jegyzetét egy jegyzetfüzetben. Rendezze őket időrendi sorrendbe! Jegyezze fel bevásárlólistáját közvetlenül a közüzemi társasággal folytatott beszélgetése alatt. Dátumozzon mindent, és így könnyen megtalálhatja jegyzeteit, ha csak a készítés hozzávetőleges dátumára gondol.

Ha orvosilag túlsúlyosnak számít, fontolja meg, hogy vállalható és egészséges módon próbáljon fogyni. Még a legkisebb fogyás is képes arra, hogy magabiztosabban és kényelmesebben érezze magát a testében, ihletet adjon a további fejlődésre, és motivációt adjon arra, hogy maradéktalanul kövesse az egészséges új rutint.

Adja vissza bizonyos részeit azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – a családjának és a barátainak. Határozza meg azokat a konkrét viselkedéseket, szokásokat és gondolatokat, amelyek elveszik a legjobb tulajdonságait és odaadását azoktól, akik a legjobban szeretik önt, majd tudatosan törekedjen jelleme negatív aspektusainak kiküszöbölésére.

Mint látható, a személyes fejlődés lényege, hogy rövid lépéseket teszünk a nagyobb változások felé. A kis lépésekből hosszú távú, hatékony változást hozhat az életében, ha egyszerűen csak odafigyel. Ha követi ezeket az egyszerű lépéseket, jó úton halad az önfejlesztés útján!