Trükkök, hogyan kell csinálni vízvezeték jobb

Mint valószínűleg már tudja, a vízvezeték-javítások költségesek lehetnek. Ha el akarja kerülni ezt a költséges szolgáltatást a jövőben, akkor érdemes lehet megtanulnia a vízvezeték-problémák megoldását. Olvassa el tovább, ha szeretne vízvezeték-szakértővé válni és pénzt megtakarítani.

A vízvezeték-projekt megkezdése előtt húzza meg az összes könnyen megközelíthető csövet. Különösen akkor, ha a csövek számos hangos dörömbölést adnak, mivel ez egyértelmű jele annak, hogy a vonal mentén laza csövek vannak. Ez is jó ötlet abban az esetben, ha akadály van, így a felszabaduló túlnyomás nem szakítja meg a laza csövet.

Vigyázzon egész évben többször a WC-re. Ellenőrizze, hogy vannak-e olyan szivárgások, amelyeket Ön esetleg nem észrevett; ezt megteheti úgy, hogy öt vagy hat csepp élelmiszer-színezőanyagot helyez a tartályba. Szivárgás esetén a szín fél órán belül beszivárog a tálba. Ez a folyamat segít feloldani egy kis problémát, mielőtt túlságosan ellenőrizetlenné válna.

Ötévente egyszer pumpálja a szeptikus tartályt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az jól működik. A tartályban lerakódások és hulladékok komoly problémákat okozhatnak. Fehér, némileg drága a szeptikus tartály pumpálása, sokkal drágább, ha meg kell tisztítani a tartalékot, megjavítani a szennyvíztartályt, vagy teljesen ki kell cserélni.

Csoportosítsa az összes vízvezeték-javítást, mielőtt a vízvezeték-szerelőt ütemezi, hogy kijönjön. Ellenőrizze az összes szerelvényt és csaptelepet. Ha valami csöpög, fut vagy eldugult, készítsen listát a vízvezeték-szerelőről. Ilyen módon, amikor a vízvezeték-szerelő jön, minden látogatást elvégezhetnek egy látogatás alatt. Ez csökkenti a költségeket.

Hideg éghajlati területeken a vízvezeték-rendszer csövei néha lefagynak. Megolvaszthatja őket vízvezeték-szerelő hívása nélkül. A folyamat megkezdése előtt nyissa ki a csapot, és kezdje el a csaptelephez legközelebb a kiolvadást, majd mozogjon a vonal mentén a szakaszok kiolvadásakor. Az egyik módszer, hogy a csövet nehéz törülközővel vagy zsákvászonnal tekerje le, majd forró vizet öntsön rá, és tegyen egy vödröt alatta, hogy elkapja a vizet.

Az egyik dolog, amellyel megvédheti otthonát minden komoly vízvezeték-problémától, az árvízriasztó telepítése. Ez egy olyan eszköz, amely hangjelzéssel fog érintkezni vízzel, és figyelmezteti Önt, ha a ház egy bizonyos területén problémák merülnek fel.

Rendszeresen ellenőrizze, hogy házában a szivattyú teljes kapacitással működik-e. Öntsön néhány liter vizet az olajteknő gödörbe, és a szivattyújának minimális problémákkal ki kell engednie azt a vizet. Ha ellenőrzi, hogy készülékei egész évben működnek - válság esetén nagy osztalékot fizethet.

Ha rossz szaga van a hulladékkezelésből, ennek oka az élelmiszer-hulladék felhalmozódása. A jégkockákat, a narancshéjat és a citromhéjat a hulladékkezelőbe kell helyeznie, és kb. 30 másodpercig futnia kell. Ezután folytasson néhány folyékony mosogatószert a hulladéklerakón keresztül. Ennek gondoskodnia kell a problémáról, ha nincs jelentős blokkoló növekedés.

Ha a szennyvíz a ház egy WC-jébe kerül, valószínűleg eltömődések vannak a vezetékben, amely összeköti a szennyvízcsatornát a fővezetékkel. Ha a személyes erőfeszítéseid nem képesek megbirkózni egy ilyen eltömődéssel, akkor az egyetlen lehetőség, hogy egy profi vízvezeték-szerelő kiengedje a vonalat.

Fontos a vízvezeték-problémák megoldásának ismerete. Ön gyorsan képes reagálni a problémákra, és elkerülheti, hogy drága vízvezeték-szolgáltatásokat fizessen, hogy megjavítsa azt, amit Ön maga tett volna. Próbálkozzon alkalmazni ezeket a tippeket legközelebb, ha probléma merülne fel, és nézd meg, hogy megjavíthatja-e saját vízvezetékét.