Tudja meg, hogyan javíthat a hírnévmenedzsmentjén


Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy vállalkozás hírneve mennyire fontos a hosszú távú siker szempontjából. Nehéz visszaszerezni, ha egyszer már elvesztette. Ha mindent megtudhat a hírnév kezeléséről, olvassa el az alábbi tanácsokat.


Ahhoz, hogy segítsen kiépíteni cége hírnevét, igényt kell tartania a nevére. Vállalatának vagy termékének neve alapvető fontosságú a márkaismertséghez. Számos olyan weboldal létezik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze terméke vagy cége nevét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azt nem használja más.


A hírneve kezelésének egyik elsődleges módja, hogy igényt tarthat üzleti márkájára az interneten, és kezébe veheti az Önről szóló tartalmakat.


Ha negatív megjegyzés érkezik az Ön útjába, fontos, hogy jól támadjon. Minél több a pozitív fecsegés, annál kevésbé fog feltűnni a negatív. Ha továbbra is pozitív tartalmat posztol, a negatív tartalom el fog tűnni.


Állítson fel reális elvárásokat ügyfeleivel szemben. Ha kisvállalkozással rendelkezik, tudassa ügyfeleivel, hogy mikor fog válaszolni a kérdéseikre. Ha nem tud minden kérdésre azonnal válaszolni, helyezzen el egy bannert, amelyen az áll, hogy minden kérdésre egy bizonyos időn belül, például 72 órán belül válaszolnak.


Ne feledje, hogy az online és a személyes hírneve egyaránt számít. Sokan vannak olyan emberek, akik személyesen nagyszerűek, de az interneten keresztül mégsem tudnak túl jól bánni az ügyfelekkel. Mindkét esetben kedvesnek kell lennie, mivel fogalma sincs arról, hogy ez az ügyfél olyan negatív információkat fog-e terjeszteni, amelyek tönkre tehetik Önt.


Amikor nyilvánosan válaszol egy ügyfél által hagyott visszajelzésre, mindenképpen szólítsa meg őket a nevükön. Az emberek tudni akarják, hogy az üzlettulajdonosok egyénként tekintenek rájuk, és nem egy nagyon nagy csoport egyik részeként. A nevük használatával megkapják, amit szeretnének.


Rendszeresen végezzen internetes kereséseket a saját cégével kapcsolatban. Ha félrevezető információkat talál, tegyen azért, hogy azokat eltávolítsák az internetről. Ha tényleges bizonyítékot tud felmutatni arra, hogy az rágalmazó, sok webhelytulajdonos nem fog ellenkezni az eltávolítással.


Vállalatának online hírnevét úgy tudja a legjobban kezelni, ha tisztában van azzal, hogy mit írnak róla. A folyamatos tájékozódás elengedhetetlen ahhoz, hogy a negatív híreket csírájában elfojthassa. Ezt megteheti úgy, hogy Google Alerteket állít be a vállalat nevére, vagy megbíz egy céget, hogy figyelje ezt Ön helyett.

Ha van egy vállalkozása, nagyon fontos, hogy létrehozzon egy folyamatot a negatív értékelések kezelésére. Mindig megfelelően és gyorsan reagáljon a negatív véleményekre; ellenkező esetben a hallgatása közömbösségnek tűnhet. Ugyanilyen fontos, hogy a pozitív értékeléseket elismeréssel és megerősítéssel nyugtázza.


Mindenképpen azon kell dolgoznia, hogy megfelelő elvárásokat támasszon az üzleti tevékenységének megfelelően. Ez magában foglalja azt is, hogy teljesen őszinte legyen az ügyfelekkel, és ha hiba történik, hajlandónak kell lennie arra, hogy azt megfelelően kezelje. 


A közösségi média néha úgy tűnhet, hogy kicsúszik a kezéből, ha nem figyel. Jó értelemben is felrobbanhat, de a rossz emberek rossz dolgokhoz férhetnek hozzá, vagy olyasmit tehetnek közzé, ami rossz színben tünteti fel Önt. Tehát nem szeretné, ha a közösségi média szabadsága megmutatná a vállalkozását.


Győződjön meg róla, hogy elolvassa az összes olyan cég rossz értékelését, amely közvetlen versenytársakkal áll. Ez jó képet ad arról, hogy milyen dolgokat kellett elkerülni ahhoz, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. Bár nincs semmi, ami minden ügyfélnek megfelel, ez mindenképpen segít megtalálni az arany középutat.


Meg kell fontolnia a garanciát, ha valaki nem teljesen elégedett a termékével. Ezek az előnyök mind a pozitív ügyfélszolgálat részének tekinthetők. Az ügyfelek által visszaküldött termékeket nem lehet újként tovább értékesíteni, így előfordulhat, hogy egy kis nyereséget veszít. A politika azonban megéri, mivel ez építi a vállalati hírnevét.


Amikor felfedezi, hogy egy ügyfél negatív értékelést írt a termékéről vagy szolgáltatásáról, természetes, hogy azonnal meg akarja védeni a vállalatát. Szánjon rá egy pillanatot, és győződjön meg róla, hogy nem haragból válaszol. Az Ön részéről a szónokló és dühöngő válasz több ügyfelet fog elriasztani, mint az eredeti negatív értékelés.


Függetlenül attól, hogy képes vagy nem képes megoldani egy problémát vagy konfliktust online, ha egy helyzetnek vége, el kell engednie azt. Ahelyett, hogy a problémákon töprengene, egyszerűen elemezze azokat, tanuljon belőlük, és lépjen tovább. Ez segíteni fog abban, hogy erős online hírnevet építsen ki, mint olyan személy, aki képes könnyen interakcióba lépni, miközben a céljaira összpontosít.


Az online hírnévmenedzsment (ORM) sokban hasonlít a keresőmotor-optimalizáláshoz. Mindkettő arra irányul, hogy webhelye a keresőmotorok rangsorának élére kerüljön. A különbség az, hogy az ORM arra összpontosít, hogy a weboldaláról szóló pozitív információk a nyilvánosság elé kerüljenek. Az ORM gyakorlása során sok pozitív tartalmat szeretne létrehozni, hogy felülmúlja és túlsúlyba hozza az esetleges negatív tartalmakat.


Minden vállalkozásnak jó hírnevet kell fenntartania. Gyakran nehéz megerősíteni üzleti hírnevét, ha folyamatosan hibákat követ el. Ha csak egy hiba is van, az árthat az üzletének. Ne kövesse el ezt a hibát vállalkozása működtetése során. Ne feledje a fenti tanácsokat, és használja őket, hogy mindig jó hírneve legyen.