Miért szükséges profi ingatlan fotós ingatlanja eladásához?

Kezdjük a rövid érvekkel: Hogy felfigyeljen a leendő vevő, hogy versenyezzenek az ingatlanért, hogy ne hónapokig tartson az értékesítés.

Ezek mind a fotótól függenek?

Azt állítom, igen. Hiszen akkora a verseny, olyan dömping van eladó ingatlanokból, hogy a tömegből kitűnni most is leginkább az ingatlan fotózása által lehet. Az árverseny hiába nagy, azonos árért ezerszámra találunk házakat, lakásokat. Sokszor ugyanazon a környéken, nagyon hasonló kondíciókkal, s nem meglepő egy-egy lakótelep esetében, hogy azonos méretekkel, elhelyezkedéssel, beosztással. Nem várhatja senki a vásárlótól, hogy hónapokon át járja végig a hasonló, számára esetleg tetsző lakásokat.

A figyelemfelhívás tehát az első. Miután az érdeklődő szűkíti a keresés körét ár, kerület, tájolás, méret szerint, mi lesz az első, ami feltűnik? A kezdőkép. Már ehhez is kell egy kis segítség. A tulaj nem tudja feltétlenül, mi a „legszebb arca” az ingatlannak. Itt jön képbe az ingatlanfotós.

ingatlan fotózás és ingatlan fotós

Aki látja mit is kell belelátni a lakásba. Több mint száz ilyen munka után biztosan tudom, másodperceken belül meglátom a legszebb pontokat a lakásban. S nem csak a kezdőkép erejéig. Fontos, hogy minden olyan részlet bemutatásra kerüljön, amivel a lakás a legvonzóbb lehet.

Hihetetlen új megoldások ritkán bukkannak fel, mégis, minden tulajdonos alakít valamit még azokon az ingatlanokon is, amelyekből sok hasonló van éppen a piacon. Ezeket észre kell venni, a legszebben be kell mutatni. Természetesen nem „hazudni” a fotókkal, de a legjobbat kihozni a látványból. A nagy látószögű optika nem a téren hamisít, egyszerűen megmutatja mindazt, amit az életben csak körbetekintve lehet megszemlélni. apropó felszerelés. Egy ingatlanfotós kompromisszumok nélkül a legjobb lencséket használja, hiszen csak ezekkel érhető el a legtermészetesebb, torzításmentes kép, nem véletlenül kerül több mint félmillió forintba egy-egy ilyen optika. A vevők versenye ezután következik.

Egy időben sok százan lesnek rá a képekre. mindenki egyből látja, az eladó komolyan gondolja az értékesítést, profi fotókkal reklámoz. Nem hányaveti módon áll hozzá az üzlethez, és segít a tájékozódásban. Időt spórol a vevőnek, hiszen profin bemutat mindent, nem érheti nagy meglepetés az érdeklődőt. Hányszor van, hogy egy-egy kép miatt felkeresünk egy ingatlant, s a helyszínen kiderül, több a szépséghiba, mint a megnyerő részlet. Ezt elkerülendő, jól jön a profi fotós által készített sorozat, ami „helyettünk is elvégzi az első lépéseket”. Aki nem szereti a lutrit, olyan helyre megy el megnézni a lakást, ahonnan már a képek megfelelő meghívót küldenek. Gyorsabban meg kell tehát nézni a kiválasztott ingatlant, mert sokan gondolják ugyanezt, hogy a fotó miatt meg kell nézni a lakást.